AGROKOR VEĆ ODUSTAO

Budući slovenski ministar protiv prodaje Mercatora

07.02.2012 u 22:35

Bionic
Reading

Budući slovenski ministar gospodarstva Radovan Žerjav rekao je da nije naklonjen prodaji Mercatora jer bi to imalo šire posljedice za slovensko gospodarstvo

Žerjava, koji je predsjednik Slovenske pučke stranke (SLS), parlamentarni odbor za gospodarstvo potvrdio je kao kandidata za ministra gospodarstva, o čemu će parlament kao i o imenovanju cijele vlade odlučivati u petak na izvanrednom zasjedanju.

Žerjav je prilikom predstavljanja odboru odgovarao i na pitanja zastupnika, pa su ga pitali među ostalim i kako gleda na prodaju Mercatora za koji je najveći interes pokazao koncern Agrokor.

Žbogar
je odgovorio da toj prodaji nije naklonjen i da državi ne može biti svejedno tko je Mercatorov vlasnik.

'Kad se radi o Mercatoru treba gladati šire, kako u sadržajnom tako i u gospodarskom smislu, uvažavajući učinak koji bi prodaja Mercatora imala na naše gospodarstvo i poljoprivredu', rekao je Žerjav.

'Državu jednostavno mora zanimati tko bi bio mogući vlasnik tog velikog trgovačkog poduzeća', naglasio je.

Što se tiče moguće prodaje državnih portfelja u poduzećima općenito, Žerjav je rekao da treba voditi računa o cijeni i da sadašnji trenutak zbog niskih cijena nije pravi, da strategiju privatizacije i prodaje državnih udjela vlada treba odgovorno donijeti i da s time ne treba žuriti.