NEMA OTKAZA

Sanader potvrdio: Bajs ostaje ministar turizma

16.04.2009 u 14:00

Bionic
Reading

'Kao što vidite, ministar Damir Bajs, koji je ovih dana razmišljao o odlasku, nalazi se na sjednici Vlade', kazao je premijer Ivo Sanader na početku današnjeg Vladinog zasjedanja odbacivši nagađanja o promjenama na čelnom mjestu u Ministarstvu turizma. Glasine da će Bajs napustiti fotelju ministra turizma prethodno je odbacio i predsjednik HSS-a Josip Friščić

'Bajs je dao dobar akcijski plan koji je podržala Vlada i Ekonomsko vijeće. Ako je i bilo propitivanja, odlukom o prihvaćanju plana sve su nedoumice riješene', objasnio je Sanader ostanak ministra Bajsa u Vladi. Prethodno je i Friščić pohvalio svog stranačkog kolegu istaknuvši da za njega i premijera Ivu Sanadera Bajsov rad kao ministra nikada nije ni bio upitan.

Priča o Bajsovom odlasku zavrtjela se nakon sjednice Vlade, održane 9. travnja, na kojoj je HSS-ov ministar predstavio Akcijski plan za spas turističke sezone. Bajs se tad navodno naljutio na premijera Sanadera jer je odbacio njegove dvije najjače mjere, smanjenje PDV-a i izdvajanje 70 milijuna kuna za turoperatore. U afektu, Bajs je ponudio ostavku i kasnije je navodno potvrdio i pismenim putem.

Nakon današnje sjednice Vlade ministar Bajs će održati konferenciju za novinare.