INVESTICIJA U ŠIBENIKU

Dogus Grupa povećava svoja ulaganja

31.01.2012 u 08:09

Bionic
Reading

Partner Nautičkog Centra Prgin (NCP) Dogus Grupa iz Turske povećava svoja ulaganja u Hrvatskoj i širi poslovanje. Danas su u Šibeniku potpisali dokument kojim postaju vodeći partner Grada Šibenika u projektu izgradnje hotelskog kompleksa

Podsjetimo, dosadašnji investitor je bio i partner Dogus Grupe, Nautički Centar Prgin. 'U NCP Grupaciji smo se odlučili na ovaj potez, ne samo stoga što smo izuzetno zadovoljni suradnjom s Dogus Grupom, već i stoga što Dogus Grupa svojim iskustvom i ekspertizom u turizmu donosi novu vrijednost ovom projektu kojim će pridonijeti jačanju investicija u t urizmu u Šibeniku, što se uostalom već vidi na primjeru marine Mandalina', stoji u priopćenju NCP Grupacije.

Dogus Grupa, između ostalih tvrtki u svom portfelju, u svom vlasništvu i upravljanju ima šest hotela u Turskoj i trenutačno je u investicijskom zamahu u Hrvatskoj. U NCP su istaknuli zadovoljstvo činjenicom što je Grad Šibenik dobio tako ozbiljnog i jakog partnera za daljnji razvoj projekta Hotel Šibenik.

Osim toga, u NCP-u ističu da je osnovna djelatnost NCP Grupacije brodogradnja, koja zapošljava 230 djelatnika u proizvodnji, stoga su u vremenu globalne gospodarske krize odlučili svu potrebnu akumulaciju sredstava i aktivnosti fokusirati na stranu Remontnog brodogradilišta Šibenik kojeg žele dalje jačati i razvijati u skladu sa suvremenim svjetskim standardima. Dogus Grupu je sada većinski vlasnik navedenog projekta, a NCP Grupacija će i dalje kao vlasnik 10 posto udjela u sljedećem razdoblju zajednički s Gradom Šibenikom nastaviti razvoj projekta Hotel Šibenik.