UBRZANA PRIVATIZACIJA

Potpis ugovora za škverove do 1. ožujka

30.01.2012 u 15:26

Bionic
Reading

Ova Vlada nastavlja započeti proces privatizacije koji se mora završiti. Sastanak kojeg smo održali s potencijalnim investitorima protekao je u pozitivnom ozračju u kojem su obje strane iskazale uzajamnu spremnost za nastavkom pregovora koji će ići u pravcu potpisivanja ugovora, s 'deadlineom' do 1. ožujka, izjavila je zamjenica ministra gospodarstva Tamara Obradović - Mazal

Izjavila je to nakon što se, zajedno sa svojim šefom i kolegom Ruđerom Friganovićem, susrela s predstavnicima samoborskog DIV-a i Jadranskih ulaganja koji su dali ponudu za kupnju Brodosplita odnosno u slučaju obitelji hrvatskog povratnika Danka Končara preostala tri – Brodotrogira, 3. maja i Kraljevice.

Čačićeva zamjenica potvrdila je da se na usuglašavanju prijedloga kupoprodajnih ugovora za ova četiri brodogradilišta praktički starta odmah, ali to je sve što bili spremni reći iz resornog ministarstva.

Za razliku od čelnika samoborske tvrtke, vlasnik Jadranskih ulaganja Nenad Končar bio je suzdržaniji u komentarima sastanka, kazavši samo da je protekao u radnoj atmosferi te da je 'dobar znak' već i po tome što su dvije strane konačno sjele zajedno za stol.

'Vidjet ćemo što će biti. Još uvijek se ništa ne može reći sa stopostotnom sigurnošću', odgovorio je Končar mlađi na upit očekuje li da će sve završiti potpisivanjem kupoprodajnih ugovora.

Bez obzira na pozitivnu obojenost, istina, prilično šturih i diplomatskih izjava aktera sastanka, put do potpisivanja privatizacijskih ugovora za ova četiri škvera, koji na sebe vezuju oko dvadeset tisuća radnih mjesta, posut je »nagaznim minama«, počev od onog prvog i osnovnog - što će koja strana preuzeti od obveza te čime će za to jamčiti.