DOMAĆI MODNI BREND

Xnation se seli iz Hrvatske u Kinu

20.01.2012 u 12:30

Bionic
Reading

Hrvatski modni brand Xnation od proljeća ove godine u potpunosti će se proizvoditi u Kini, potvrdio nam je vlasnik tvrtke Min Mile Kožul, u čijem je vlasništvu Xnation. Razlog za preseljenje kompletne proizvodnje na Daleki istok je skupa proizvodnja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ali i suradnja MIN-a sa strateškim, njemačko-slovenskim partnerom

'Hrvatska je naprosto preskupa za proizvodnju i odlučili smo, u dogovoru s partnerima, preseliti je tamo gdje oni rade i prihvatiti način na koji oni rade. O kojoj grupaciji je riječ, ne bih želio govoriti jer još sve nije definirano do kraja', kazao je Kožul, dodavši da se radi o njemačko-slovenskoj grupaciji.

Xnation, prema njegovim riječima, dobar dio proizvodnje već dulji niz godina ima u Kini, ali će dizajn i dalje potpisivati hrvatski dizajneri koji će raditi u Hrvatskoj.

'Dizajn i konstrukcija radit će se u Hrvatskoj, a proizvodnja se seli u Kinu. Proizvodnju su za nas radila dva domaća kooperanta i njih pet iz Bosne i Hercegovine', zaključio je Kožul.

Prema podacima Poslovne.hr, tvrtka Min ima 170 zaposlenih, a hoće li netko od njih zbog selidbe ostati bez posla, nije poznato.