PROCIJENIO S&P

Francuskoj snižen kreditni rejting?

13.01.2012 u 20:18

Bionic
Reading

Agencija za financijsko ocjenjivanje Standard & Poor's odlučila je ocjenu dugoročne zaduženosti Francuske sniziti za jedan stupanj, s AAA na AA+, rekla su u petak za novinsku agenciju France Presse dva europska izvora

'Standard & Poor's je snizio ocjenu za jedan stupanj', kazao je jedan od tih izvora, premda je agencija u prosincu bila zaprijetila da će ocjenu sniziti za dva stupnja. U S&P-u još nisu objavili nikakvu službenu informaciju o sniženju rejtinga.

Rejtinška agencija je odlučila zadržati dugoročnu ocjenu Finske na najvišoj razini, pa ta zemlja ostaje među rijetkim zemljama eurozone s najvišom ocjenom AAA, izjavio je u petak dobro obaviješten izvor u europskoj vladi za AFP.

'Finska zadržava svoj trostruki A, kao i Njemačka, Nizozemska i Luksemburg, a Francuska ga, naprotiv, gubi', kazao je. No 'velika nesigurnost vlada' u vezi s Austrijom, posljednjom zemljom eurozone koja još ima ocjenu AAA, dodao je. Rejtinška agencija je obavijestila vlade o svojoj odluci, rekao je vladin izvor za francusku agenciju.