OTKAZAO IM I RYAN AIR

Propada Zračna luka Osijek, nemaju za plaće ni grijanje

04.01.2012 u 16:53

Bionic
Reading

Bez plaće već četvrti mjesec rade djelatnici Zračne luke Osijek. Posljednji puta novci su im uplaćeni za rujan u listopadu

Dok je njihovo strpljenje je pri kraju, Županijski sindikat HUS-a 'Klas' inzistira na sastanku s novim ministrom prometa Zlatkom Komadinom u Zagrebu.Nemamo nikakvih novih vijesti. Stanje u tvrtki je katastrofalno! Plaće kao i novca za prijevoz nema. Direktorica je prvo otišla na godišnji odmor, a onda produžila na bolovanje. Sada smo prepušteni sami sebi', kaže Ivan Moro, sindikalni povjerenik na ZLO-u.

Dok se radnicima duguje oko 1,5 milijun kuna, ukupan dug osječkog aerodroma u što su uključeni krediti, troškovi izgubljenih parnica, kao i oni prema dobavljačima, te posudbe za plaće od drugih hrvatskih zračnih luka, popeo se na oko sedam milijuna kuna.

Za 44 radnika zaposlenih na osječkoj zračnoj luci mjesečno je potrebno osigurati oko 350.000 kuna.'Ljudi su očajni. Neki više ne znaju kako doći na posao, nemaju od čega platiti prijevoz. Ne mogu im reći da ostanu kod kuće jer bi onda mogli ostati i bez posla', bespomoćan je prvi sindikalac osječkog aerodroma.

Zbog neplaćanja prijeti im isključenje struje, a nafte za sustav za grijanje ureda i prostora Zračne luke Osijek imaju još samo za nekoliko dana.'Ne odustajemo od sastanka s novim ministrom prometa Komadinom. Poslat ćemo na njihovu adresu drugi krug dopisa da nas prime na razgovor. Ako u razdoblju od desetak dana ne dobijemo nikakav odgovor ili povratnu informaciju što će biti, idemo kampirati na Markov trg u Zagrebu!', odlučan je Moro. U sindikatu se boje i da su izgubili letove Ryan aira jer su im ostali dužni oko 100.000 eura.