NA SPLITSKOJ RIVI

Uspjela akcija Jedi što vrijedi

23.12.2011 u 17:50

Bionic
Reading

Na splitskoj Rivi održana gastronomska akcija pod nazivom Jedi što vrijedi izazvala je veliki interes građana, a ta je akcija zapravo projekt promocije proizvoda ribarstva i na zapadnom dijelu Rive je bilo postavljeno desetak improviziranih kućica-štandova

Akciju su organizirali Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora. Na štandovima su bila ponuđena razna riblja jela, od srdele, mola, skuše do školjaka i ostalih morskih delicija.

Na prvom štandu mogao se dobiti propagandni materijal i kupon po popularnoj cijeni od deset kuna za degustaciju pojedinih ribljih jela s današnjeg morskog jelovnika, a zapazili smo i štand s pastrvama.

Svaki je štand imao svoje ime, od brudeta, buzare, srdele, pa nadalje. Najveću gužvu smo zabilježili oko kućice s buzarom koja je očito bila hit dana. U tom mediteranskom ugođaju podrazumijeva se klapska pjesma i vino. Građani su bili vrlo zainteresirani za laganu podnevnu marendu na danas sunčanoj splitskoj Rivi.

Akcija 'Jedi što vrijedi' kao promocija hrvatskog ribarstva, dan prije sutrašnje velike fešte bakalara na susjednom trgu Prokurativi, svakako je uspjela ako sudimo prema interesu građanstva.