RADIKALIZACIJA ŠTRAJKA

Radnici Jadrankamena u petak dolaze u Split

22.12.2011 u 08:59

Bionic
Reading

Situacija oko štrajka u Jadrankamenu se, po svemu sudeći, dodatno zaoštrava nakon današnjeg pokušaja razgovora sindikalnih čelnika s Upravom tvrtke u Zagrebu

U srijedu, 21. prosinca smo, pred polazak trajekta Biokovo za Brač, porazgovarali o tome sa sindikalnim čelnicima Nezavisnog sindikata u Jadrankamenu koji su se vraćali nakon napornog i za njih neuspješnog puta do Zagreba i natrag. Tonči Drpić i Josip Eterović ne kriju nezadovoljstvo činjenicom da ni danas nije uplaćena plaća radnicima. Zbog toga su najavili novu akciju štrajkaša u petak.

'Sutra nas opet čekaju razgovori na policiji zbog tobožnjih prijetnji Upravi, a u petak najavljujemo novu akciju, ako do sutra poslijepodne plaća ne bude na računima radnika Jadrankamena', rekli su nam Drpić i Eterović. Podsjetimo da je novac na računu tvrtke, ali direktor Vedran Vilović odbija isplatiti plaću i svjesno krši kolektivni ugovor, što je dodatno iritiralo štrajkaše.

'U petak će radnici u štrajku, skupa sa svojom djecom, doći pred prostorije Financijske službe Jadrankamena na Poljičkoj cesti da nam Velibor Jukić iz Nadzornog odbora odgovori zašto ove godine neće dobiti darove za Božić. Neka Jukić i Vilović odgovore našoj djeci zašto im očevi nisu mogli kupiti darove. Mi u Pučišćima inače slavimo Božić i običaj je da se daruje djecu', sarkastično je zaključio Drpić.

Sindikalni čelnici su još dodali da će, kada u petak dođu u Split, oni donijeti darove za djecu Ivice Budimira, tehničkog direktora, jer on ima djecu u tom uzrastu. 'Mi smo kršćani i slavimo Božić i to ćemo pokazati i Upravi koja se ponijela nekršćanski, rekao nam je na kraju Drpić. Nakon što smo čuli stav sindikalista Jadrankamena, gotovo sigurno će doći do eskalacije nezadovoljstva radnika, koji već deset dana štrajkaju, a naglašeno predblagdanska atmosfera će samo dodatno pogodovati rastu nezadovoljstva.