NOVI ŠEF KARLHEINZ HÖRSTING

Ferdelji se boji seljenja proizvodnje u Tursku

16.12.2011 u 15:14

Bionic
Reading

Nadzorni odbor zagrebačkog Elektro-Kontakta imenovao je Karlheinza Hörstinga na mjesto novog predsjednika Uprave Elektro-Kontakta, izvijestili su danas iz te tvrtke

Dosadašnji predsjednik Uprave Vladimir Ferdelji na vlastiti zahtjev odlazi iz kompanije. Karlheinz Hörsting dolazi na mjesto predsjednika Uprave Elektro-Kontakta kao glavni operativni direktor njemačke grupacije E.G.O., koja je ujedno i većinski vlasnik Elektro-Kontakta. Hörsting se grupaciji E.G.O. pridružio 2009. kao stručnjak s bogatim međunarodnim iskustvom u području industrije sintetičkih materijala i strojarstva, ističe se u priopćenju Elektro-Kontakta. Kao glavni operativni direktor grupacije E.G.O., odgovoran je za sve proizvodne pogone kompanije diljem svijeta

Vladimir Ferdelji napustio je Elektokontakt nakon 30 godina nezadovoljan strategijom razvoja koju je još prije dvije godine nametnula nova Uprava njemačke EGO grupe. Ferdelji zamjera novoj Upravi zapostavljanje razvoja Elektrokontakta. Ponajprije se nije složio sa slabljenjem uloge Elektrokontakta u koncernu što će se dogoditi predloženim izdvajanjem i prodajom Elektrokontaktove proizvodnje elektromaterijala.

Ferdelji se pribojava da će takva strategija dovesti do seljenja proizvodnje na Daleki istok ili Tursku. 'Čelnici EGO-a godinama iz neposredne blizine prate u kakvom gospodarskom okruženju posluje Elektrokontakt i uspoređuju ga s okruženjem u drugim zemljama, pa odlukama o smanjenju investicija u Elektrokontakt, prodajom dijela proizvodnje i smanjenjem broja zaposlenih jasno pokazuju da se polako okreću drugim zemljama u kojima imaju povoljnije uvjete za proizvodnju i poslovanje', uvjeren je Ferdelji.

U priopćenju povodom imenovanja novog predsjednika Uprave, iz Elektrokontakta su demantirali takve planove. 'E.G.O. grupacija preselila je 2010. godine proizvodnju sklopki iz Švicarske u Hrvatsku, čime je potvrdila da je Elektro-Kontakt važan dio proizvodne mreže na svjetskoj razini te nema druge planove osim daljnjeg unapređenja poslovanja Elektro-Kontakta', navodi se u priopćenju.