ŠKETOVA ISPOVIJED

Josipovićev savjetnik lobirao za Pevec u RBA

14.12.2011 u 12:14

Bionic
Reading

Stečajni upravitelj Peveca Darko Šket u intervjuu za Business.hr otkriva kako je postigao da više od 90 posto vjerovnika prihvati stečajni plan, koji predviđa nastavak poslovanja. Jednog od najtvrđih vjerovnika, Raiffeisen banku, smekšao je uz pomoć Ureda Predsjednika

Od 11 banaka vjerovnika stečajnom planu najviše se opirala Raiffeisen banka. Šket pretpostavlja da je to zato jer su imali kupca za centar u Jankomiru na kojem imaju hipoteku.

'U jednom trenutku potpuno smo prekinuli razgovore i došlo mi je da odustanem od svega jer sam shvatio da sam pred zidom', priznaje Šket te otkriva da je kontakt s predsjednikom Josipovićem bio presudan za pozitivan ishod pregovora.

'U kontaktu s predsjednikom Ivom Josipovićem omogućen mi je razgovor s njegovim savjetnikom za ekonomiju, gospodinom Cotom, i to nakon što nam je stiglo negativno očitovanje RBA na stečajni plan. Znalo se da će se, ako se to dogodi, i svi drugi poljuljati. Zamolio sam savjetnika predsjednika samo da nam se omogući razgovor u RBA-u, da se taj problem riješi. Nakon toga RBA je podržala stečajni plan i više nije bilo nikakvih nesporazuma', navodi Šket.

RBA je na kraju, kao i sve ostale banke, zatvorila potraživanja preuzimanjem nekretnine u Jankomiru i ustupanjem u najam novom društvu Pevec.