UDAR NA DRŽAVNE SLUŽBENIKE

Kosor se nakon izbora sjetila rezati božićnice

12.12.2011 u 14:51

Bionic
Reading

Još uvijek aktualni ministar uprave Davorin Mlakar u ponedjeljak je održao sastanak sa sindikatima državnih službi da bi ih priupitao bi li pristali na isplatu polovičnog iznosa ovogodišnje božićnice od 675 kuna. Sindikati su to odbili, a Sindikat policije Hrvatske (SPH) poslao je i javno pismo Jadranki Kosor u kojem traži da se poštuje kolektivni ugovor te im se isplati puna božićnica

'Smatramo neozbiljnim i neodgovornim da se ovakav prijedlog Vlade postavlja 12. prosinca, tj. gotovo pred samu obvezu isplate božićnice. To je krajnje neozbiljno jer je takav zahtjev trebao biti upućen znatno ranije. Također se postavlja pitanje daje li se ovaj prijedlog sada jer se možda čekalo da prođu izbori?!', piše SPH.


Najavljuju da će sigurno pokrenuti sudske sporove radi naplate punog iznosa božićnice za 2011. i predbacuju HDZ-ovoj vladi na odlasku da je neozbiljna jer će time ostaviti budućoj vlasti obveze i teret za koje nije odgovorna.

Zanimljivo je da je, za razliku od Mlakara, ministar zdravstva Darko Milinović našao novac za isplatu božićnica zaposlenima u zdravstvu i socijalnoj skrbi, o čemu ih je obavijestio prije četiri dana.