PRESTIŽNO PRIZNANJE

Hrvatske plaže treće u Europi

30.11.2011 u 16:36

Bionic
Reading

Hrvatska je prema izboru čitatelja The Sunday Times Travel Magazinea, proglašena trećim najboljim europskim odredištem u kategoriji European Beach Destination za 2011. godinu. Prvo mjesto osvojila je južna Španjolska, drugo grčki otoci, a borba za treće mjesto, prema glasovima čitatelja, vodila se između Turske i Hrvatske

Ovo prestižno priznanje Hrvatska je osvojila u jakoj konkurenciji najpoznatijih svjetskih odredišta. Urednik The Sunday Times Travel Magazinea Ed Grenby uručio je ovo prestižno priznanje direktorici Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu Meri Matešić prigodom svečane dodjele nagrada koja je održana 28. studenoga 2011. u luksuznom londonskom hotelu St Pancras Renaissance.

Također, The Sunday Times Travel Magazine uvrstio je i otok Hvar u top 25 svjetskih otoka, a njegovi su novinari ove godine u organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Predstavništva u Londonu objavili veliki prilog o hrvatskim otocima. Za reportažu 'Hvar and away' novinari su ove godine nagrađeni i Zlatnom penkalom Hrvatske turističke zajednice.

The Sunday Times Travel Magazine mjesečnik je posvećen putovanjima, odnosno turizmu i gastronomiji.