BREME JE PRETEŠKO

Drago Tadić napustio Osijek-Koteks

23.11.2011 u 14:37

Bionic
Reading

Drago Tadić više nije predsjednik Uprave niti zaposlenik Osijek-Koteksa. Optužnica podignuta protiv njega kao prvookrivljenog u slučaju pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda – radi ishođenja oslobađajuće ili barem niže kazne za Branimira Glavaša, kojemu se sudilo zbog ratnih zločina u Osijeku – tako je, po svemu sudeći, postala pretežak teret ne samo za njega, nego i za jednu od najvećih građevinskih tvrtki u Hrvatskoj

'Nisam se slagao s nekim odlukama vlasnika i kolega u Upravi, pa smo se razišli vlasnički i upravljački. Jučer smo se dogovorili o mome izlasku iz tvrtke i prodaji vlasničkog udjela većinskom vlasniku Osijek-Koteksa, Alpini Bau', rekao nam je Tadić koji je u vrijeme ulaska Alpine u vlasničku strukturu društva polovicom 2009. godine imao 27 posto dionica.

Na mobitel nam se javio iz Beograda, gdje je kao predsjednik Uprave Osijek-Koteksa ugovorio više vrijednih i velikih poslova niskogradnje, zbog čega se prigodom jednog od obilazaka radova upoznao i s predsjednikom Republike Srbije, svojim prezimenjakom Borisom Tadićem.

'Prvo ću se malo odmoriti i posvetiti sebi i obitelji, a od Nove godine ponovno ću se poslovno aktivirati. Znam točno što ću i gdje raditi, ne bih napustio tvrtku i otišao u neizvjesnost, ali o tomu još ne želim javno govoriti', rekao nam je Drago Tadić.

Na jučer održanoj sjednici Nadzornog odbora Osijek-Koteksa izabrana je nova Uprava koju i dalje čine tri člana. Za predsjednika je imenovan dosadašnji član Uprave Ivica Borošak, novi je član Ivica Crnković, a Zoran Škorić i nadalje ostaje član Uprave.