OBNOVA NA ČEKANJU

Bjelolasica u sezonu kreće sa šatorom i malim skijalištem

22.11.2011 u 14:33

Bionic
Reading

Hrvatski olimpijski centar-HOC Bjelolasica za goste će se otvoriti između 20. i 25. prosinca ove godine, a na mjestu središnje zgrade, koja je početkom ove godine uništena u požaru i koja se ovih dana ruši, bit će postavljen veliki šator u kojem će uz ostalo biti kuhinja, restoran i aperitiv bar, doznaje se od direktora tvrtke Club Adriatic d.o.o. Ivice Prevolšeka

Club Adriatic, koji je u stopostotnom državnom vlasništvu, od kraja prošlog tjedna je odlukom Skupštine HOC Bjelolasica dobio na upravljanje taj centar, a tada je imenovana i nova uprava HOC-a na čelu s direktorom Željkom Lipoščakom

I prije te odluke, otprilike od rujna ove godine, Club Adriatic krenuo je u intenzivne aktivnosti sanacije i pripreme objekata HOC-a za početak zimske sezone, ističe Prevolšek.

Iako u požaru nisu bili uništeni apartmani HOC-a, ti su smještajni kapaciteti bili vezani na kotlovnicu koja je oštećena u požaru, a do 5. prosinca trebali bi završiti radovi na njenoj sanaciji čime će početi grijanje po svim objektima u sklopu HOC-a.

Napominjući kako posao oko sanacije, pripreme za zimsku sezonu i ostalog u HOC-u nije jednostavan, Prevolšek dodaje da je teže tim više što dosadašnja uprava nije učinila ništa na sanaciji od požara, iako je novac od osiguranja dobila, koliko zna, oko 15 milijuna kuna. Time su, po podacima kojima raspolaže, pokrivena neka dugovanja, ali ništa više od toga.

S obzirom da je HOC-u Bjelolasica bio blokiran račun, a radnici nisu primali plaće, zadnjih nekoliko dana Club Adriatic je radio na deblokadi računa i do sada je već radnicima isplatio zadnje dvije plaće, sredinom ovog tjedna isplatit će im i treću, a četvrtu će, kako im je kazao Prevolšek, morati sami zaraditi.

Veliki šator, kojeg se planira postaviti na mjestu izgorene i srušene središnje zgrade, dimenzija je 24 puta 20 metara i može primiti oko 200 ljudi.

Zbog vremenske 'stiske' i nedostatka novca ove godine neće se u funkciju staviti veliku žičaru na Bjelolasici, koja je zbog starosti i neupotrebe dvije godine u prilično lošem stanju, nego će urediti malo, kako kaže Prevolšek, kultno skijalište Malik Tintilinić.

Time planiraju privući goste, posebno domaće iz okolice i šire, jer je to skijalište za mnoge generacije bilo jedno od najpopularnijih.

Učinjeno je, kaže, sve da to skijalište zasija u punom sjaju - do sredine prosinca postavit će novu 'malu' žičaru, nabavljena su i nova tri topa za zasnježivanje i bit će postavljena nova rasvjeta.

Sve to za sada financira Club Adriatic očekujući da će im se dio novca vratit kad se HOC otvori, a sveukupna ulaganja u stavljanje HOC-a u funkciju, uz deblokiranje računa, Prevolšek procjenjuje na 5 do 6 milijuna kuna

Najavljuje i da će Club Adriatic u skorije vrijeme izradit plan restrukturiranja i plan stabilizacije poslovanja Bjelolasice, u sklopu kojeg će se raditi i plan zbrinjavanja eventualnog viška zaposlenih kojih je sada ukupno nešto malo više od 120.

Za iduću godinu planiraju i početak izgradnje novog hotela s četiri zvjezdice na mjestu gdje će sada biti šator (kojeg će preselit na drugu lokaciju). Taj bi 'Bjelolasica Hotel', uz blizu 50 soba, trebao imati polivalentnu dvoranu i kongresni prostor, wellness, bazen, teretane i druge sadržaje.