MINISTARSTVO U AKCIJI

Šef Ingre spriječio nasilno preuzimanje Klinike za tumore

16.11.2011 u 14:57

Bionic
Reading

Zaštitari Ministarstva zdravstva pokušali su nasilno preuzeti objekt novoizgrađene Klinike za tumore u Zagrebu, ali u tome su ih spriječili zaštitari izvođača radova, građevinske tvrtke Ingra. Zgrada klinike je prošla tehnički pregled i dobila uporabnu dozvolu još u prosincu 2010, ali primopredaja do danas nije izvršena zbog šest milijuna kuna dodatnih troškova koje Ministarstvo ne želi platiti izvođaču radova

Nakon što su zaštitari Ingre spriječili zaštitare Minstarstva u nasilnom preuzimanju zgrade, policija je obavila očevid i sastavila zapisnik.

Ogorčeni što ministar Milinović ne odgovara na njihova pisma, iz Ingre poručuju da ne žele predati objekt dok im Ministarstvo ne plati dodatne troškove, koje je prema njihovom stajalištu, tvrtka opravdano imala.

'Dok zgrada nije legalno primopredana, nalazi se u našem posjedu', navodi Vladimir Villach Čeliković, voditelj odnosa s javnošću Ingre.

Iz Ministarstva zdravstva pak poručuju da ne mogu i neće prihvatiti mijenjanje cijene iz osnovnog ugovora. 'Postupamo po preporuci Državnog odvjetništva s kojim smo u kontaktu oko preuzimanja građevine Klinike za tumore', pojasnila je za tportal Zora Lažeta, glasnogovornica Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

Iz Ministarstva također napominju da ne mogu i neće pristati na troškove čuvanja, što traži Ingra jer anex ugovora koji je potpisan ne sadrži troškove čuvanja.

O završetku gradnje novog krila Klinike za tumore tportal je pisao početkom godine kada se još činilo da se projekt započet još 1986. približio sretnom završetku.

Izjava glasnogovornika Ingre