PRODAJA MERCATORA

Pregovori s Agrokorom produžuju se do kraja godine

08.11.2011 u 15:38

Bionic
Reading

Ekskluzivni pregovori s Agrokorom o mogućoj prodaji većinskog paketa dionica Mercatora vodit će se do kraja ove godine uz mogućnost produljenja, a ako transakcije ne bude vlasnici će moći nastaviti pregovore s ostala tri zainteresirana koji su na međunarodnom natječaju predali svoje neobvezujuće ponude, objavila je u utorak Nova Ljubljanska banka (NLB)

'Dogovor o ekskluzivnim pregovorima s investitorima iz konzorcija u kojemu su, uz Agrokor, još i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodna financijska korporacija IFC te fond One Equity Partners, vrijedi najkasnije do 31. prosinca 2011. godine, a ugovorne stranke njegov rok valjanosti mogu i produljiti ako uvjeti iz dogovora ne budu ispunjeni', navela je NLB u priopćenju za javnost u ime konzorcija vlasnika većinskih dionica.

'Konzorcij dioničara koji prodaju svoj vlasnički udjel u Mercatoru pokušat će zaključiti sadašnje pregovore pod uvjetima koji su za njih prihvatljivi, a ujedno štite interese Mercatora. Ne bude li transakcije, onda dioničari Mercatora, nakon što isteknu sadašnja prava iz ugovora o ekskluzivnim pregovorima (s Agrokorovim investicijskim koncernom), mogu nastaviti pregovore s ostalima koji su predali neobvezujuće ponude', objavila je NLB u utorak na svojim internetskim stranicama u ime ponuđača, banaka i Pivovarne Laško (PL), koji imaju natpolovični dio Mercatorovih dionica.

U konzorciju koji raspolaže s 52,10 posto dionica Mercatora, uz NLB i PL, djeluju još: Abanka, Banka Celje, Banka Koper, Gorenjska banka, Hypo Alpe Adria bank, dioničarski investicijski fondovi NFD 1 i NFD Holding, Nova Kreditna banka Maribor (NKBM), NLB, Pivovarna Union in Radenska.