SHVATIO DA GA NITKO NE ŽELI

Ježić prepustio sudbinu Diokija u Hanžekovićeve ruke

Bionic
Reading

Robert Ježić, većinski vlasnik Diokija, potpisao je specijalnu punomoć zagrebačkom odvjetničkom društvu Hanžeković i partneri da u njegovo ime donesu potrebne odluke koje bi omogućile provedbu programa restrukturiranja Dioki grupe, doznaje Poslovni dnevnik u Diokijevoj podružnici Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske

'Ježićevo potpisivanje punomoći je dobra vijest, koju smo nestrpljivo iščekivali posljednjih dana. To znači da je odlučio odmaknuti se od te priče, jer ostale strane s njime više ne žele imati posla. Nakon što je više puta postupio drukčije nego što je dogovoreno, pa je odugovlačio traženjem nekih strateških partnera, ubuduće će ga na sastancima na kojima će vjerovnici odlučivati o sudbini Diokija zastupati netko iz Hanžekovićeva ureda', rekao je Ivan Tomac, predsjednik Sindikata EKN-a.

Takav bi sastanak mogao biti održan već ovog petka, a na njemu bi vjerovnici Diokija - Ina, HEP, banke i još neki - trebali raspravljati o budućnosti tvrtke i izabrati jednu od dviju mogućnosti: restrukturiranje prema programu KPMG-a, koje su vjerovnici već prihvatili, ili stečaj koji je u određenim uvjetima podržavao sindikat.

Business.hr piše da je biznismen Danko Končar zainteresiran za kupnju zemljišta od Ježićeve posrnule tvrtke, oko 330.000 četvornih metara, predviđenog za gradnju LNG terminala na otoku Krku. Končar ima želju investirati u terminal - vrijednost investicije procijenjena je na 1,1 milijardu eura - a sve bi povezao s gradnjom brodova za prijevoz ukapljenog naftnog plina koje bi mogao graditi riječki 3. maj.