GREEN GOLD CENTAR

Na sajmu Eko Etno Hrvatska 400 izlagača

26.10.2011 u 16:08

Bionic
Reading

Deveti međunarodni sajam proizvoda i usluga ruralnih područja Eko Etno Hrvatska Europa Tour otvoren je danas u novom zagrebačkom poslovno-trgovačkom centru Green Gold na Radničkoj cesti, a do 30. listopada 400 izlagača iz šest županija i Zagreba te pet europskih zemalja na izložbenoj površni od na 5.000 metara četvornih predstavlja stare obrte, zanate, folklor, autohtonu gastronomsku ponudu, ekološke i druge proizvode ruralnih područja

Naglasivši važnost takvog sajma za promociju proizvoda hrvatskog sela, hrvatske autohtonosti, tradicije i baštine, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je i investitoru Green Gold Centra Branku Perkoviću što je u ovo 'izazovno recesijsko vrijeme pustio u promet najveću investiciju u Hrvatskoj'.

Predsjednica Uprave Hrvatskog farmera, tvrtke organizatora sajma Eko Etno, Dijana Katica istaknula je da se smještanjem sajma ove godine u taj centar želi pokazati da ruralno itekako može funkcionirati i biti dobro povezano s urbanim.

Najavila je da će se na sajmu održati i niz stručnih skupova, među kojima i konferencija srednjoeuropske inicijative (CEI) 'Marketing i brendiranje proizvoda i usluga ruralnih područja', a novost je projekt Eko Etno Modna platforma koja će nizom modnih revija predstaviti etno dizajnere iz Hrvatske i regije.

Među brojnim uzvanicima, predstavnicima Hrvatskog sabora, ministarstava, županija, gradova i općina te drugih bio je i župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić koji je kazao da njegova županija na Eko Etnu sudjeluje od samog početka. Pozvao je sve da se posjetom toj županiji sami uvjere kako se njeguje autohtoni i tradicionalno te kako se ruralni turizam sve bolje veže s poljoprivredom.

Današnjim otvaranjem Eko Etna ujedno je otvoren i trgovački dio Green Gold Centra koji, po riječima njegovog direktora Darka Bartolića, na 120 tisuća metara četvornih bruto površine, osim 40-ak različitih trgovina i sedam restorana, publici nudi i brojne druge sadržaje te podzemnu garažu na četiri etaže.

Svi su trgovački i drugi poslovni prostori, kako je kazao, već gotovo iznajmljeni, a uskoro se očekuje i otvaranje kongresnog centra, dok se početkom drugog kvartala iduće godine (u travnju ili svibnju) očekuje i otvaranje hotela pod brendom Hilton za što je već potpisan ugovor.

Otvorenju je prisustvovao i vlasnik te investitor u Green Gold Centar Branko Perković čija BP Grupa stoji iza investicije u cijeli centar vrijedne oko 600 milijuna kuna.