SANADEROV PRIJATELJ LUČIĆ

'Nije lako biti iz Splita'

17.10.2011 u 12:50

Bionic
Reading

Na jučerašnjoj proslavi dvadesetog rođendana informatičke tvrtke Enel u Splitu, u prvom redu uz predsjednika Josipovića sjedio je državni tajnik za e-Hrvatsku Igor Lučić, jedan od rijetkih politički preživjelih Sanaderovih prijatelja

Od prijateljstva s bivšim premijerom Lučiću ne samo da su ostale fotografije sa zajedničkog ljetnog druženja na brodu Malo vitra, čiji je naziv kasnije obilato korišten u dosjetkama o ostavci i bijegu Ive Sanadera, nego i funkcija državnog tajnika.

Za razliku od velikog broja Sanaderovih prijatelja, poput Biance Matković, Marija Zubovića i Ratka Mačeka, Igor Lučić uspio je zadržati funkciju državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku, na kojoj se nalazi od 2008. godine.

'Nije lako biti tvrtka iz Splita', kazao je jučer Lučić, zaboravljajući da bi državna birokracija trebala omogućiti tvrtkama uvjete u kojima bi bilo svejedno iz kojeg su dijela Hrvatske.

Na proslavi Enela predsjednik Josipović prisjetio se još jedne tvrtke kojoj 'nije lako', Hajduka d.d., koji je lani poslovao s gubitkom od 51 milijun kuna, pa je stručnim okom nepristranog navijača procijenio da će kad-tad biti prvak.