AUSTRIJSKI INVESTITOR

Varaždin dobiva prvi šoping centar

12.10.2011 u 13:15

Bionic
Reading

Stipić Grupa počela je s radovima na gradnji City Pointa, prvog šoping centar u Varaždinu, u koji će investitor poduzeće Trgovački centar Varaždin, tvrtka kći austrijskog Braunsbeger Holdinga, uložiti nešto više od 50 milijuna eura

'U ovom trenutku zakupljeno je više od 70 posto šoping centra, među zakupcima su Konzum, Hervis, Cineplexx i švedski tekstilni lanac. Naš cilj je bio unajmiti domaću tvrtku koja posjeduje odgovarajuće preporuke, a poznato je da hrvatske građevinare krasi izvanredna kvaliteta. Hrvatski zaposlenici su na glasu kao marljivi i pouzdani, pa je i izbor Stipić Grupe kao glavnog izvođača radova logičan potez s obzirom na reference i kvalitetu uspješno završenih projekata. Moramo imati na umu da će preko 900 radnika biti zaposleno na gradilištu, što je velika rijetkost u ovim recesijskim vremenima', rekao je Harald Peham, direktor tvrtke Trgovački centar Varaždin.

Stipić Grupa koristit će lokalne podizvođače što će, prema riječima člana uprave Svena Müllera, sasvim sigurno dati snažan impuls cjelokupnoj Varaždinskoj regiji, kao i razvoju lokalnog poduzetništva. Završetkom radova na City Pointu, koji je najavljen za ožujak 2013, bit će otvoreno preko 600 novih radnih mjesta. U tijeku su pripremni građevinski radovi, a spremna su sva potrebna odobrenja, tako da je postupak izdavanja dozvole za gradnju je u tijeku. Grad Varaždin uprihodit će 17 milijuna kuna od komunalnih doprinosa.

'Za Varaždin je ovo značajan, dobar i koristan projekt koji govori da se investicije u nas nastavljaju, da postoji investicijska klima i da za naš grad postoji i dalje zanimanje investitora. Posljedica je to je brzog rješavanja sve potrebne dokumentacije, ali i najnižih komunalnih doprinosa', naglasio je Zlatko Horvat, zamjenik varaždinskoga gradonačelnika.

Na razvoju City Pointa Varaždin, uz poduzeće Trgovački centar Varaždin, radio je i lokalni partner F.O./Development, dok je arhitektonsko rješenje djelo poznatog hrvatskog arhitekta Otta Barića i studija Tubus.

'S ovim projektom Grad Varaždin će napokon dobiti odgovarajući šoping i zabavni centar. City Point će biti na deset minuta šetnje od gradske jezgre, a do njega će se moći stići automobilom, lokalnim gradskim autobusom te tradicionalno varaždinski – biciklom', najavio je Denis Čupić, predsjednik uprave F.O Developmenta, tvrtke koja je dvije godine radila na razvoju ovog projekta s gotovo 50 tisuća bruto razvedene površine.