DRUGI KRUG ZABINOG NATJEČAJA ZA DODJELU DONACIJA

Na facebooku vi odlučite o doniranom iznosu

11.10.2011 u 14:50

Bionic
Reading

Drugi krug ovogodišnjeg 13. Natječaja za dodjelu donacija Zagrebačke banke nastavlja se na Facebooku, nakon što je stručna komisija izabrala 15 finalista, odnosno po pet najboljih projekata udruga, organizacija i društava u tri kategorije – Kultura, Djeca i mladi te Humanitarno djelovanje

Tako svi korisnici Facebooka od 7. do 28. listopada mogu svojim glasom podržati odabrane projekte i tako odlučiti koliki će iznos donacije pojedini projekt dobiti. Svatko će moći glasovati za jedan projekt unutar svake kategorije, a iznos donacije dodijeljen svakom od projekata bit će proporcionalan broju prikupljenih glasova putem Facebooka.

Zagrebačka banka osigurala je budžet Natječaja u iznosu od 750.000 kuna, odnosno za 250.000 kuna po svakoj kategoriji, a rezultati glasovanja koji će odlučiti o visinama donacija bit će objavljeni krajem listopada ove godine.

Namjera ovogodišnjeg Natječaja Zagrebačke banke je da time bude još transparentniji, omogučivši građanima da prvi put u Hrvatskoj na ovakav način potpuno besplatno sudjeluju u podjeli donacija. Istovremeno nositeljima projekata koji su ušli u drugi krug pružena je dodatna mogućnost da kroz najpopularniju društvenu mrežu u Hrvatskoj još bolje predstave svoje napore i buduće planove, a sve u želji da zajedno podržimo njihov razvoj u našem društvu.

Zagrebačka banka dosad je donirala 1.124 vrijedna projekata iz područja odgoja i obrazovanja djece i mladih, očuvanja kulturne baštine, umjetnosti i humanitarnog djelovanja, na području čitave Hrvatske, za koje je dosada izdvojila 19,5 milijuna kuna. Na ovogodišnji natječaj prijavilo se 619 projekata.

Detalje odabranih 15 projekata slobodno potražite na Facebook aplikaciji http://apps.facebook.com/zabadonacije ili na www.zaba.hr

Neka svi, barem na nekoliko minuta u srcu jeseni glasaju za svoje favorite koji ovom društvu donose neko bolje sutra!