VICEGUVERNER HNB-A VUJČIĆ

'Hrvatske banke izdržale bi novu recesiju'

09.10.2011 u 19:56

Bionic
Reading

Postoji opasnost od nove recesije u svijetu, ali Hrvatska bi, što se tiče banaka, izdržala novu krizu, kazao je zamjenik guvernera Hrvatske narodne banke Boris Vujčić, gostujući u Dnevniku Nove TV

Očekujući rezultate nedjeljnoga sastanka koji su u Berlinu održali njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, kako bi raspravljali o krizi u Eurozoni i dokapitalizaciji europskih banaka, voditelji Dnevnika Nove TV ispitivali su viceguvernera Vujčića što možemo očekivati od tog sastanka.

'To je jedan u nizu sastanaka političara koji pokušavaju riješiti krizu za koju su djelomično sami krivi, a djelomično su kriva i tržišta. Možemo očekivati da će EU izaći s nekim prijedlogom koji će smiriti tržišta', rekao je Vujčić.

Upitan postoji li opasnost od nove recesije u svijetu, odgovorio je potvrdno: 'Apsolutno postoji ta opasnost.' I na pitanje bi li hrvatske banke izdržale novu krizu i recesiju, također je odgovorio potvrdno: 'Bi. Izgradili smo dovoljne rezerve da se krize mogu izdržati', zaključio je Vujčić.