U DUGOPOLJU

Kreće izgradnja najvećeg Aquaparka u regiji

28.09.2011 u 21:09

Bionic
Reading

U Dugopolju je predvečer postavljen temeljni kamen za izgradnju Aquaparka u koji će mađarska tvrtka 'Margaritum', kako je rečeno, uložiti 220 milijuna kuna

Taj zabavni vodeni park, kako je rekao načelnik dugopoljske općine Zlatko Ževrnja, prostirat će se na 120.000 četvornih metara i prvi je takav park u Hrvatskoj, a i regiji. Gradit će se blizu autoceste, petnaestak kilometara od Splita.

'Akquapark će sadržavati umjetnu rijeku, vodene kanale s valovima i više tobogana, od kojih će jedan biti visok gotovo 30 metara, te motel i restoranski dio. U drugoj fazi je predviđena i izgradnja akvarija', rekao je.

U hrvatskoj turističkoj ponudi nedostaju upravo sadržaji kakve će ponuditi taj vodeni park u kojem će, kako je dodao, tijekom sezone biti zaposleno između 120 i 150 radnika, a izvan sezone pedesetak. 'Tijekom sezone očekujemo u prosjeku 5000 posjetitelja na dan', rekao je Ževrnja.

Najavio je da će gradnja vodenog parka početi u studenom, a do tada će, kako je rekao, završiti arheološka istraživanja nekoliko prapovijesnih grobišta starih gotovo 4500 godina koja se nalaze na prostoru budućeg aquaparka.

Direktor mađarske tvrtke investitora 'Margaritum' Antal Ferenc Nemes je istaknuo kako će ta investicija pridonijeti turističkoj vrijednosti Dalmacije te da će aquapark biti otvoren u svibnju 2012., to jest prije početka turističke sezone iduće godine.

'Aquapark će biti moderan i atraktivan jer smo angažirali svjetski poznatu tvrtku Polin, specijaliziranu za vodene parkove', istaknuo je Nemes.