MANDAT BROJ ČETIRI

Niko Bulić bit će na čelu HTZ-a do mirovine

Bionic
Reading

'Zdrav sam, pun snage i energije i da, želim odraditi još jedan mandat na čelu HTZ-a', tim je riječima Niko Bulić za Jutarnji list potvrdio da je spreman odraditi još četiri godine na čelu HTZ-a, upravo onoliko koliko mu nedostaje do mirovine

Bulić vodi HTZ već 12 godina a treći mandat mu istječe u prosincu. Iako novi Zakon o turističkim zajednicama otvara mogućnost za raspisivanje javnog natječaja za direktora HTZ izgledno je da će ministar Damir Bajs samo produljiti Buliću mandat.

U ovom trenutku čeka se da Bajs odredi datum održavanja novog saziva Sabora HTZ-a gdje se treba izabrati novi sastav Turističkog vijeća (njime predsjeda ministar turizma, koji je ujedno predsjednik HTZ-a). Vijeće će potom raspisati natječaj ili će potvrditi Bulića kao starog-novog šefa Turističke zajednice.

Sam Bulić ističe da natječaj nije obvezan, a ako se raspiše, sigurno će se javiti. 'Točno je da sam 2007. izabran u sadašnji mandat preko natječaja, kao jedini kandidat, no svake godine Turističko vijeće ocjenjuje moj program rada, što znači da sam ja svake godine u reizboru', rekao je Bulić za Jutarnji list te dodao kako ne vidi razloga da se uopće propitkuje njegova sposobnost da HTZ vodi još četiri godine.

U slučaju da se natječaj raspiše, protukandidat Buliću će biti, saznaje Poslovni dnevnik, Kristijan Staničić, bivši direktor Liburnia Riviera Hotela. Sam Staničić to za tportal nije želio komentirati.

Iz turističkih krugova dolaze spekulacije da najviša tijela HTZ-a nastoje izbjeći raspisivanje natječaja kako bi Bulić zadržao poziciju. To bi mu navodno moglo uspjeti zbog nejasnoća Zakona o turističkim zajednicama.

'Oni trenutačno sve rade da osiguraju Bulićevu poziciju i izbjegnu natječaj za izbor direktora koji bi se obavezno trebao provesti, ma koliko Zakon to loše definira', ustvrdio je za Poslovni dnevnik neimenovani sugovornik.

Bulićeva dugovječnost na čelu HTZ-a usporediva je sa šefovanjem Nadana Vidoševića HGK-om. Obojica su u fotelje zasjela kao HDZ-ov kadar, a i budžet kojim upravljaju je sličan, oko 250 milijuna kuna.