HOĆE LI USPJETI?

'Vlada odlukom o pomoći umirovljenicima kupuje glasove'

15.09.2011 u 18:32

Bionic
Reading

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) ustvrdila je danas u ime Kukuriku koalicije da je danas donesena odluka Vlade o jednokratnoj pomoći hrvatskim umirovljenicima najobičniji pokušaj kupovanja umirovljeničkih glasova dva i pol mjeseca prije izbora

'Ova Vlada koja sada to čini dva i pol mjeseca prije izbora, do sad je umirovljenicima uzela više od milijardu kuna samo temeljem neusklađivanja mirovina', priopćio je HSU.

U toj stranici smatraju da su umirovljenici za HDZ već platili harač i zdravstveni doprinos, što nisu smjeli platiti, a mirovine su im, navode, 'zamrznute' više od godinu i pol dana.

HSU je pozvao umirovljenike da od Vlade uzmu svoj novac, ali da HDZ-u zauzvrat ne daju svoj glas jer HDZ-ova Vlada, navode, 'funkcionira po načelu: uzeli smo vam sto, vratit ćemo vam deset, a vi nam aplaudirajte'.

Za odluku Vlade o isplati obeštećenja, HSU navodi da nije ništa drugo nego ispunjavanje obveza države prema svojim građanima na što ih obvezuje presuda Ustavnog suda.

'Zanimljivo je, međutim, iako i sasvim očekivano, što će se obeštećenje ove godine isplatiti prije izbora, iako se to gotovo uvijek činilo koncem prosinca, no i tu je nedvosmisleno riječ o predizbornom marketingu', stoji u priopćenju HSU-a u ime Kukuriku koalicije.