NAKON TRI DANA

Bivši radnici Đakovštine prekinuli prosvjed

15.09.2011 u 16:44

Bionic
Reading

Bivši radnici Đakovštine d.d. u stečaju prekinuli su trodnevne prosvjede ispred bivše tvrtke nakon što je u jučerašnjem razgovoru njihovih predstavnika s potpredsjednikom Vlade i ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem rečeno da je država spremna pomoći u namirenju njihovih potraživanja

Pobijanje nekih pravnih radnji u vrijeme dok je Đakovština bila u blokadi omogućilo bi određene prihode koji bi se preusmjerili radnicima.

Od prosvjeda nisu odustali lako niti jednoglasno nego nakon dužeg uvjeravanja njihovih pregovarača da ne treba rasipati energiju nego čekati subotu, 24. rujna, kada je zakazan novi sastanak s ministrom Čobankovićem i to u Đakovu.

Ministrove najave, da bi prvi rezultati isplate radničkih otpremnina, koje ukupno iznose oko 30 milijuna kuna, mogle uslijediti već do kraja mjeseca bivši radnici Đakovštine dočekali su s velikim oprezom jer, poručuju, u obećanja više ne vjeruju, već inzistiraju na potpisima na papiru.

Prema riječima glasnogovornice Koordinacije za zaštitu prava bivših radnika Đakovštine d.d. u stečaju Sanje Katić, danas je iz Ureda predsjednika RH Ive Josipovića predstavnicima bivših radnika ove propale mlinsko-pekarske industrije stigao poziv na prijem u utorak, 20. rujna.

Bivši radnici Đakovštine o svojm su problemima ostanka bez posla, otpremnina i vlasničkih udjela predsjedniku Josipoviću pisali pretprošlog tjedna.

Spremni su ponovno prosvjedovati ne ispuni li se dogovoreno sa zagrebačkog sastanka.