MARLERA GOLF U ISTRI

Ladić: Jako sam sretan, konačno gradim golf igrališta

15.09.2011 u 14:36

Bionic
Reading

Jedna od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj, projekt Marlera golf u općini Ližnjan čiji je idejni začetnik i inicijator proslavljeni nogometni vratar Dražen Ladić, napokon kreće u realizaciju, nakon 12 godina čekanja

'Jako sam sretan što je nakon 12 godina ovaj posao priveden kraju i što su napokon riješeni svi preduvjeti da radovi mogu početi', istaknuo je Dražen Ladić nakon potpisivanja ugovora između Republike Hrvatske i

Marlera golf LD d.o.o. u prostorijama Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), čime su otklonjene i zadnje prepreke koje su stajale na putu početku izgradnje prvog golf terena u Istri sa svim pratećim sadržajima.

Iako nije htio špekulirati s datumom početka samih radova, što je samo kratko komentirao s 'vrlo skoro', Ladić je i ovom je prigodom ponovio, kao što je isticao nebrojeno puta dosad, da će se realizacijom projekta Marlera golf otvoriti nova perspektiva za Hrvatsku u cjelini, ali i za turistički i ostali razvoj same općine Ližnjan, pri čemu je naglasio da će realizacijom projekta posao pronaći 600-tinjak ljudi.

Vlada RH je, podsjetimo, još početkom godine donijela odluku da odobrava raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, površine 623.794 metara četvornih.

Odluke Vlade RH spočetka godine nisu se odnosile na nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske, ukupne površine 493.179 metara kvadratnih koji imaju status šume i šumskog zemljišta, te podliježu postupku izdvajanja iz šumsko gospodarskog područja, temeljem članka 51. Zakona o šumama. Početkom godine donijeta je također odluka da se u Republici Hrvatskoj u svakom trenutku mora dopustiti nadzor nad izborom izvođača radova, dokumentacijom i izvođenjem radova.

Dražen Ladić pokušava, naime, izgraditi golf igralište od 2004, ali je konačna odluka nastupila s potpisivanjem ugovora. Ladić je osam godina razvijao megaprojekt golf resort Marlera, koji je težak milijardu kuna.