ŠEF HUP-A:

'Vidoševiću, na što si potrošio naših milijardu kuna?'

08.09.2011 u 09:41

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i vlasnik našičke Nexe grupe Ivan Ergović u intervjuu za Jutarnji list ocijenio je da je pet mandata Nadana Vidoševića na čelu Hrvatske gospodarske komore (HGK) previše te je izrazio svoje nezadovoljstvo s radom Komore

Vidošević: 'Ergoviću, okreni se HUP-u'

Čelnik HGK Nadan Vidošević za tportal je kratko prokomentirao Ergovićev intervju.

Zahvalio mu se na čestitakama za reizbor na mjesto predsjednika Komore te mu je savjetovao: 'Sugeriram mu da se napokon okrene aktivnostima HUP-a'.

Vidošević se nalazi na bolovanju jer se još nije oporavio od virusne upale mozga.

'U posljednjih pet godina HGK je od domaćih poduzetnika ubrao više od milijardu kuna, a nismo vidjeli veliki efekt od načina na koji Komora troši taj novac. Da stvar bude gora, u Komori se dosad nisu čak ni potrudili uspostaviti sustav mjerenja efikasnosti utrošenog novca', rekao je Ergović.

Smatram da je izostanak kvalitetnih protukandidata Vidoševiću na izboru za predsjednika poražavajući prije svega za sam HGK.

'Jedini pravi razlog za takvo stanje u HGK je već mnogo puta kritiziran netransparentan sustav biranja predsjednika. Nikako nije dobro da većina članica HGK za datum izbora doznaje samo nekoliko dana prije zakazanog roka, i to isključivo iz medijskih natpisa', smatra Ergović.

Naveo je kako su tvrtke u okviru Nexe grupa prošle godine na ime članarine i doprinosa Komori uplatile gotovo 670.000 kuna, a njegova je ocjena da ne dobivaju dovoljno za taj novac.

'Za tako visoke doprinose očekujem više konkretne koristi na višoj razini poput pomoći kod otvaranja novih tržišta, pri rješavanju raznih birokratskih i poslovnih problema, pri izmjeni nepovoljne regulative i slično', pojasnio je šef HUP-a za Jutarnji list