EX-ZVIJEZDA HDZ-A

Zlatku Canjugi prihodi rasli 177 posto

Bionic
Reading

Tvrtka Hamburger Recycling Ens, čiji je suosnivač i direktor Zlatko Canjuga, jedan od vodećih političara HDZ-a devedesetih, može se unatoč krizi pohvaliti snažnim rastom prihoda. Tvrtka čiji se pogoni za reciklažu nemetalnih ostataka i otpada, prije svega papirnog otpada i tetrapaka, nalaze u Zaboku, 2010. imala je prihode od 32,6 milijuna kuna, što je u odnosu na godinu prije rast od čak 177 posto

Hamburger Recycling Ens lani je, za razliku od 2009, kad je poslovao s minusom od 1,2 milijuna kuna, ostvario dobit u iznosu od 1,6 milijuna kuna, piše Poslovni dnevnik.

O tome što je razlog tako dobrim rezultatima i rastu u posljednje dvije godine, i to u vrijeme najžešće krize, Zlatko Canjuga nije želio odgovoriti. 'Mi smo rastuća tvrtka, ali ne volimo se eksponirati u javnosti', kratko je poručio. Prema istom principu, Hamburger Recycling Ens, čiji je suosnivač austrijska Hamburger Recycling grupa, nema web stranicu na kojoj bi se detaljnije moglo doznati o njihovu poslovanju u Hrvatskoj, kao i što sve točno recikliraju i o kolikim je količinama nemetalnog otpada riječ. Na upit tko su im najvažniji klijenti, Canjuga je poručio da je to poslovna tajna.

Inače, njegova supruga Piruška smatra se jednom od najmoćnijih žena domaće poslovne scene: potpredsjednica je u koncernu Agrokor Ivice Todorića.