POTPISAN SPORAZUM

Varteks i Čateks idu zajedno na tržište

07.09.2011 u 15:07

Bionic
Reading

Varteks i Čateks, dvije najveće i najstarije domeće tekstilne tvrtke, nastupat će zajedno na tržištu, prvenstveno na natječajima javne nabave. Predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec i predsjednik Uprave Čateksa Damir Vitez potpisali su u Varaždinu Ugovor o strateškom savezu koji ima za cilj, kao su istaknuli, povezivanje primarne proizvodnje i stvaranje partnerskog odnosa dviju kompanija radi zajedničkog nastupanja na domaćem i stranom tržištu

'Povezivanje primarne proizvodnje dviju kompanija s vertikalnom organizacijom poslovanja poluga je za stvaranje boljih i jačih pretpostavki za konkurentan nastup na tržištu pa tako i u postupcima javne nabave, čime se ostvaruju uvjeti za osiguranje zaokružene ponude repromaterijala i gotovih odjevnih predmeta. Naša tradicija i kvaliteta, proizvodni resursi i asortiman te naši zaposlenici, garancija su da kao partneri možemo ponuditi ideje i projekte kojima ćemo, uz konstruktivnu suradnju s domaćim partnerima, ostvariti značajan iskorak i nove poslove, ne samo na tržištu regije već i na tržištima zemalja Europske unije', rekao je Zoran Košćec, predsjednik Uprave Varteksa.

Varteks, vodeća naša modna kompanija u proizvodnji gotovih odjevnih predmeta i vunenih tkanina, ostvaruje oko polovice svojih prihoda na stranim tržištima, dok 60-ak posto Čateks, poznati proizvođač pamučnih i tehničkih tkanina, umjetne kože, kućanskog rublja

'Varteks i Čateks, svjetski prepoznatljive kvalitete i tradicije s referencama na domaćem i stranom tržištu, žele stvoriti kvalitetnu polugu za konkurentnost na domaćem i stranom tržištu. Zapošljavaju zajedno oko 3000 radnika i kao takve imaju značajnu ulogu u gospodarstvu dviju županija, ali i gospodarstvu Hrvatske u cjelini. Udruživanjem proizvodnih i ljudskih resursa kroz strateški savez koji predstavlja izuzetan doprinos ne samo tekstilnoj industriji, već i gospodarstvu u cjelini,' izjavio je Damir Vitez, predsjednik Uprave Čateksa, dodajući da će jedan od razloga strateškog saveza očuvanje radnih mjesta.

Suradnja Varteksa i Čateksa dogovorena je u vrijeme kada se uskoro očekuje otvaranje ponuda za 215 milijuna kuna vrijedan posao izrade ljetnih, zimskih i svečanih policijskih odora. Riječ je o ponovljenom postupku javne nabave raspisanog od strane MUP-a, budući da je poništen prvi natječaj u kojem se tražili kompleti radnih i svečanih odora, kombinezoni, košulje, majice, hlače, prsluci, donje rublje i drugo.