NOVI-STARI ŠEF KOMORE

'Čak' šest glasova protiv Vidoševića

05.09.2011 u 14:19

Bionic
Reading

Od šestorice prijavljenih kandidata za predsjednika Hrvatske gospodarske komore, samo su trojica, nakon sjednice Upravnog odbora komore, ušla u uži krug. Uz Vidoševića, to su bili još poduzetnik Gordan Žanić i predsjednik Upravnog odbora Hrvatske poduzetničke inicijativ Boris Solomun

Ostala trojica - Damir Jelić, Zorislav Antun Petrović i Miodrag Radić nisu se pojavila pred Upravnim odborom i predstavili svoje programe rada, što je bio uvjet da im kandidatura bude valjana.

Upravni odbor koji je zasjedao neposredno prije skupštine HGK zaključio je da samo Vidošević zadovoljava kriterij uglednog gospodarstvenika i stručnjaka.

Zanimljivo je da su od šestorice prijavljenih, njih četvorica, izuzev Vidoševića i Žanića, svoju kandidaturu predala sat-dva prije sjednice upravnog odbora što samo govori o neozbiljnosti čitave procedure.

Na, blago rečeno, čudan način izbor šefa HGK, želio je upozoriti Zorislav Petrović koji je rekao da se prijavio samo da ukaže da se 'postojeći sustav biranja ove prevažne institucije može unaprijediti'.

Za vrijeme tajnog glasovanja Žanić je bio optimističan te je izjavio da su šanse 50:50 da preotme fotelju Vidoševiću. Solomun, inače zaposlenik Ministarstva vanjskih poslova, nije imao vremena da čeka rezultate samo je ostavio poruku da ga se nazove ako pobjedi.

Ipak, na kraju veliko iznenađenje, Vidošević nije jednoglasno izabran za starog-novog šefa Komore. Od moguća 61 glasa skupštinara dobio je 55, tri je osvojio Žanić a isto toliko i Solomun.