FIŽULIĆEVA TVRTKA

Magma ima novog člana uprave

22.08.2011 u 14:32

Bionic
Reading

Tvrtka Magma koja je posljednjih mjeseci najspominjanija zbog prijetećeg stečaja, kao i zbog sukoba bivših poslovnih partnera, Goranka Fižulića i Slobodana Vučićevića, ima novog člana uprave i direktora financija, Darka Smoljana

Prema odluci nadzornog odbora od 1. kolovoza, novi član uprave i direktor financija Magme je Darko Smoljan, izvijestili su na Burzi.

Darko Smoljan diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer organizacija i menadžment, u svibnju 2000. godine, kada se zapošljava u revizorskoj i savjetodavnoj kući Deloitte, a 2004. u Deloitte savjetodavne usluge d.o.o. U Magmu Smoljan dolazi iz tvrtke Papyrus Croatia, članice Papyrus grupe sa sjedištem u Švedskoj, gdje je obavljao poslove Direktora financija.

Predsjednik uprave Magme je Goranko Fižulić, a dosadašnja članica uprave bila je Višnja Lovrek.

Iako je u srpnju bilo nekoliko prijedloga, stečaj nad Magmom ipak nije pokrenut. Podsjetimo, tvrtki Magma u vlasništvu Biserke i Goranka Fižulića u prvih šest mjeseci prihodi od prodaje pali su za čak 60 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. U tijeku je spor s tvrtkom NCA Investment Slobodana Vučićevića, kojoj Magma prodala većinski udio Turbo limača.