KOMPANIJU CME

Time Warner kupuje udio u vlasniku Nove TV

23.03.2009 u 15:57

Bionic
Reading

Medijski gigant Time Warner sprema se uložiti 241,5 milijuna dolara u europsku medijsku kompaniju CME, vlasnika hrvatske Nove TV, pri čemu razmišlja i o mogućnosti razvoja novih televizijskih programa u kontinentalnoj Europi

Najveća svjetska medijska kompanija time će steći 31 postotni udio u kompaniji Central European Media Enterprises Ltd. (CETV), operateru televizijskih mreža u sedam zemalja srednje i istočne Europe, uključujući i Hrvatsku.

CME-ovi ogranci, pored Hrvatske, nalaze se još u Bugarskoj, Češkoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji i Ukrajini, koje ukupno broje oko 97 milijuna stanovnika.

U odvojenom sporazumu, Time Warnerov dio poslovanja Warner Bros i korporacija CME pristali su udružiti snage i na području novih tematskih televizijskih programa u zemljama u kojima je CME trenutno prisutan.

Navedeni televizijski programi, od kojih će neki poslovati pod brendom Warner Brosa, prikazivat će međunarodne filmove i televizijske serije, uključujući i naslove iz goleme filmoteke Warner Brosa.

"Iako je spomenuta regija pogođena učincima globalne gospodarske krize, mišljenja smo da je CME idealno pozicioniran za dugotrajno razdoblje, budući da se regija srednje i istočne Europe vraća značajnom rastu a medijski sektor u tim zemljama nastavlja se razvijati", komentira predsjednik Jeff Bewkes strategiju Time Warnera.