OTKUD GRADU NOVAC?

Raskid ugovora Varaždina i T7 Grupe značio bi veliku štetu

13.08.2011 u 16:40

Bionic
Reading

Nakon što je dio varaždinskih gradskih vijećnika zatražio sazivanje sjednice Gradskog vijeća uglavnom radi pokretanja postupaka raskida ugovora s T7 Visom o ulaganju u zračnu luku, kupnji zemljišta za POS te mehaničko-biološkoj obradi otpada u Brezju, oglasili su se i iz ove varaždinske grupacije

Iz T7 Grupe upozoravaju da je svaki ugovor dvostrano ili višestrano obvezan, tako da ne obvezuje samo jednu ugovornu stranu, nego sve. 'T7 grupa i povezana društva ispunjavaju sve svoje obveze preuzete ugovorima. Međutim, Grad, kao druga ugovorna strana, uglavnom ne ispunjava ili značajno kasni. Samim tim Grad nema pravo jednostrano zahtijevati raskid ugovora', ističu u T7 Grupi.

Svi ugovori i sporazumi sklopljeni između Grada Varaždina i tvrtki T7 Grupe , kako se naglašava, pravno su valjani te obvezuju, tako da ih treba poštivati jer ničim nije dokazano da su ti pravni poslovi štetni za Grad Varaždin, niti su uistinu takvi.

'Svaki raskid ugovora ima dalekosežne posljedice u vidu povrata svega što je napravljeno na ime ispunjenja ugovora, odnosno naknade nastale štete. Ulaganje T7 Visa samo u izgradnju tvornice za mehaničko-biološku obradu otpada, koja će uskoro biti puštena u pogon, iznosi 200 milijuna kuna. Nejasno je odakle bi Grad Varaždin nadoknadio tvrtki T7 Vis toliko ulaganje', upozoravaju u T7 Visu, navodeći da bi eventualni jednostrani raskid sklopljenih ugovora i sporazuma, u konačnici, očigledno mogao imati vrlo teške posljedice za Grad Varaždin.

U vezi zahtjeva 17-ero vijećnika za sazivanje sjednice Gradskog vijeća u T7 Grupi, također upozoravaju da politički pokušaji pokretanja postupaka za jednostrano raskidanje važećih ugovora i sporazuma između Grada Varaždina i tvrtki T7 Grupe nanose veliku štetu realizaciji već započetih projekata od značaja za cijelu regiju, kao i poslovanju i ugledu tvrtki T7 Grupe .

'Upravo zbog toga, T7 Grupa će poduzeti sve pravne radnje radi zaštite svojih poslovnih interesa, ugleda i poslovanja', ističu u T7 Grupi.