NAJAVA DOKAPITALIZACIJE

Radićev Institut IGH traži investitore

08.07.2011 u 13:26

Bionic
Reading

Institut IGH objavio je danas na Zagrebačkoj burzi da je započeo razgovore s financijskim institucijama i potencijalnim strateškim partnerima o mogućnosti povećanja temeljnog kapitala izdavanjem novih dionica

Postupak razmatranja mogućnosti povećanja temeljnog kapitala IGH provodi u cilju intenziviranja poslovanja na međunarodnom tržištu putem organskog rasta i akvizicija te smanjenja financijskih rashoda, kaže se u priopćenju IGH-a.

Dodaje se da su suradnici IGH-a u tom procesu američka investicijska savjetnička tvrtka Nova Capital Partners te međunarodna tvrtka Weil, Gotshal & Manges LLP kao pravni savjetnik.

IGH naglašava kako ne može jamčiti da će razmatranje dokapitalizacije rezultirati povećanjem tržišnog kapitala, a ne može jamčiti ni cijenu po kojoj bi se kupovale nove dionice kao ni ostale pojedinosti eventualne dokapitalizacije.

U priopćenju stoji da Institut IGH od dokapitalizacije očekuje dodatno jačanje financijske i tržišne pozicije, dugoročno zadržavanje liderstva u osnovnom (core) poslovanju u Hrvatskoj i znatno brže osvajanje međunarodnih tržišta.