NAJAVLJUJU NOVA ULAGANJA

Mol: Nismo predložili zatvaranje rafinerije Sisak

08.07.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Čelnici Ine posjetili su u četvrtak Rafineriju nafte Sisak kako bi zahvalili vatrogasnoj brigadi SINACO-a koja je sudjelovala u gašenju požara koji se 20. lipnja dogodio u sisačkoj rafineriji, a tom je prigodom predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott istaknuo kako je u modernizaciju rafinerija do sada uloženo četiri milijarde kuna i ulaganja će se nastaviti, izvijestili su iz Ine

'U modernizaciju rafinerija do sada je uloženo 4 milijarde kuna. Ulaganja neće prestati niti u modernizaciji niti u zaštiti zdravlja, sigurnosti i okoliša gdje želimo biti najbolji. To je ono što čini razliku i stvara bolju radnu okolinu svima vama, ali i bolji život lokalnoj zajednici', Aldottova je izjava koja se prenosi u priopćenju.

Iz Ine i u priopćenju o posjetu Inina menadžmenta Sisku također, vezano uz neke medijske napise o zatvaranju sisačke rafinerije, ponavljaju kako 'niti jedan pojedinac unutar Uprave Ine kao ni kolektivno tijelo Uprave nisu Nadzornom odboru kompanije predložili zatvaranje Rafinerije nafte u Sisku'.

Povod posjeta Inina menadžmenta Sisku bila je zahvala vatrogasnoj brigadi SINACO-a, članici Ina grupe, koja je sudjelovala u gašenju požara koji se 20. lipnja dogodio u Rafineriji.

Vatrogascima koji su smirenom i brzom akcijom ugasili požarište i tako spriječili njegovo širenje osobno je zahvalio i Aldott koji je vatrogasce obavijestio i kako će svaki od njih za svoj doprinos biti nagrađen s 2.000 kuna.

Iz Ine su izvijestili i posjetu Ininog menadžmenta Ivanić Gradu tijekom kojeg je Udruzi za zaštitu prirode Ivanić Grad dodijeljena donacija u iznosu od 50.000 kuna, a kojom Ina potpomaže dovršetak izgradnje poučne staze šume Žutica u blizini Ivanić Grada.

Time se želi javnosti približiti prirodne znamenitosti šume Žutica, a to se posebno odnosi na staništa dabrova te brojnih drugih biljnih i životinjskih vrsta koje obitavaju na području šume Žutica na kojem je ujedno jedno od prvih velikih Ininih naftnih i plinskih polja u Hrvatskoj.

Uoči posjeta šumi Žutica izvršni direktori Ine, te predsjednik Uprave, su u prostorijama Ine u Ivanić Gradu održali i sjednicu na kojoj je između ostalog predstavljen i EOR projekt (Enhanced Oil Recovery), a u okviru kojega će kompanija uložiti 500 milijuna kuna u narednih nekoliko godina, navodi se uz ostalo u priopćenju.