KREDIT CIOS-U

Pripuz od IFC-a povukao 20 milijuna eura

06.07.2011 u 13:05

Bionic
Reading

C.I.O.S. i International Finance Corporation (IFC), članica grupe Svjetske banke, potpisali su danas ugovor o zajmu od 20 milijuna eura za financiranje modernizacije i radnog kapitala u poslovanju C.I.O.S. grupe u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Albaniji, priopćili su iz C.I.O.S.-a

Potpisani ugovor prvi je dio zajma od ukupno odobrenih 37 milijuna eura. 'S IFC-om kao partnerom nastavit ćemo težiti najvišim standardima u našim operacijama u Hrvatskoj i ostatku regije', izjavio je predsjednik Uprave C.I.O.S.-a Petar Pripuz.

'Razvojni program C.I.O.S. grupe usmjeren je na postizanje iste razine suvremene tehnološke opremljenosti i organizacijskih rješenja u svim članicama grupe u regiji, odnosno na ostvarivanje usklađenosti s direktivama Europske unije u svim zemljama u kojima djeluje C.I.O.S. grupa na isti način kako je to već sada postignuto u Hrvatskoj. Ovaj zajam pokazuje povjerenje jedne od vodećih svjetskih financijskih institucija u C.I.O.S.-ovu poslovnu strategiju i rezultate dvadesetogodišnjeg rada', kazao je Pripuz.

C.I.O.S. grupa zapošljava više od 1.300 djelatnika i obrađuje godišnje oko 700 tisuća tona metalnog otpada, od toga oko 300 tisuća tona u Hrvatskoj. Do 2015. planira obrađivati do milijun tona godišnje. Članica je Scholz grupe, jedne od tri najjače svjetske kompanije u recikliranju čelika i metalnog otpada.