OAZA NA KLJUČIĆ BRDU

Najluksuzniji hrvatski starački dom privukao i Švicarce

01.07.2011 u 10:14

Bionic
Reading

Na Ključić brdu pokraj Velike Gorice u četvrtak je otvoren luksuzni Dom za starije i nemoćne osobe Oaza. Radi se o najviše kategoriziranoj ustanovi ovog tipa u Hrvatskoj koju je za 28 milijuna kuna izgradio velikogoričkog poduzetnik Mirko Žužić

Dom Oaza moći će primiti oko stotinu korisnika koji će smještaj plaćati između 6.900 i 9.600 kuna. Investitor se pohvalio kako je prema nedavno provedenom istraživanju, čak 67 posto švicarskih umirovljenika iskazalo interes za provođenje zlatne dobi u turopoljkom domu.

Oaza ima 68 soba površine 27 kvadratnih metara. Osim frizerskog i pedikerskog salona, u domu je i prodavaonica robe široke potrošnje, dnevni boravci na svakom katu, prostor za zabave i druženje, dvorana za fizikalnu terapiju te niz drugih sadržaja. Korisnicima će liječnik opće prakse i fizioterapeut svakodnevno biti na raspolaganju.

Ravnatelj Oaze, Jozo Tolić, inače vlasnik triju domova za starije i nemoćne osobe, istaknuo je činjenicu da će u Oazi na dva štićenika na raspolaganju biti jedan djelatnik, što je i više no što je praksa u najelitnijim europskim ustanovama ovakvog tipa.