'KUKURIKU IDEJA' NAKON OSVAJANJA VLASTI

Oporba dovodi vanjske revizore javnih financija?

Bionic
Reading

Radimir Čačić i njegov HNS smislili su već prvu odluku Vlade kukuriku-koalicije ako na izborima osvoji vlast: angažirati neovisnu revizorsku kuću koja bi utvrdila stvarno stanje javnih financija

Bez toga je, kaže, nemoguće sastaviti suvisli proračun za 2012. pa će zajedno s HSU-om to predložiti ostatku četvorke, SDP-u i IDS-u, piše Poslovni dnevnik.

Branko Grčić, SDP-ov glavni ekonomski strateg, načelno bi se s složio s Čačićevim prijedlogom jer je 'veoma važno pri prijenosu vlasti utvrditi sve stvarne obveze države, kao i potraživanja. Aktualna Vlada nizom ugovora preuzima obveze za razdoblje u kojem će mandat imati neka nova garnitura'. Ipak, Grčić nije siguran bi li to baš trebali utvrđivati neovisni revizori ili stručnjaci u postojećim tijelima državne uprave.

Dobar poznavatelj javnih financija koji, doduše, ne bi javno komentirao priču, kaže kako Čačić i pristupom tom pitanju pokazuje da mu javne financije nisu baš specijalnost pa i preuzimanje vlasti tretira kao preuzimanje kompanije. Čemu služi Ured za državnu reviziju i saborska izvješća o izvršenju proračuna, što rade rejting agencije, MMF, Komisija EU, retorički nabraja.

Josip Budimir, ekonomski strateg HSLS-a, veoma je pak direktan u pogledu primopredaje vlasti. 'Tko ne može preuzeti vlast bez toga (vanjske revizije, op. a.), neće moći niti s tim.' Dodaje da se posezanjem za sličnim vanjskim angažmanima - osim ignoriranja da u sustavu postoje i ljudi i institucije koji kojima je to posao i koji ga znaju, najčešće pokazuje traženje alibija za (ne)donošenje odluka. 'Za kompetentnu Vladu, inventura stanja javnih financija nije problem, to prije što danas ipak treba priznati da su javne financije transparentnije nego na kraju SDP-ove koalicijske vlade. Ukratko, dabogda nam svi problemi bili u tome', zaključuje Budimir.

Neimenovani čelnik ugledne revizorske tvrtke na upit za mišljenje o Čačićevoj inicijativi rekao je kako to baš nije uobičajeno za države. Ipak, smatra da je to tehnički izvedivo, jer uz standardne revizije financijskih izvješća postoje i posebne, s drugim ciljevima i pristupom. Koliko bi takav angažman - natječaj, a i sam posao - potrajao (pogotovo za 'opsežnu reviziju'), i može li si vlast to vremenski priuštiti, drugo je pitanje.