KOSOR ODGOVARA ŠEFU OPORBE

'Milanović s mržnjom govori o stvarima koje ne razumije'

29.06.2011 u 15:14

Bionic
Reading

'Vlada i Državno odvjetništvo moraju štititi nacionalne interese Republike Hrvatske i na tragu toga dogovorili smo sastanak. To je naše pravo!' ustvrdila je premijerka Jadranka Kosor komentirajući tvrdnje šefa oporbe Zorana Milanovića kako je skandalozno da se Vlada želi miješati u istragu DORH-a o Ini i Molu koja bi trebala biti tajna

Kosor Milanovićev napad tumači njegovom velikom nervozom, jer je HDZ-ova Vlada uspješno završila pregovore s EU.

'On je nervozan jer se nije ostvario njegov plan da Hrvatska ne završi pregovore do kraja lipnja i da odemo u čekaonicu. Na sve načine želi umanjiti veliki hrvatski uspjeh', ustvrdila je premijerka nakon što je u srijedu prisustvovala svečanoj akademiji Hrvatske obrtničke komore u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

DORH-ova ustavna obaveza je, kaže, štititi interese Hrvatske, njezino vlasništvo i imovinu. To nije neovisno tijelo u potpunom smislu, već ovisi o interesima Republike Hrvatske, naglasila je Kosor.

'Mi ćemo zaštititi interese države unatoč činjenici što je SDP-ova Vlada prodala 25 posto dionica Ine i popisala zakon o privatizaciji koji određuje sve što će se s tim blagom događati kad uđemo u EU. Mi štitimo interese Hrvatske i šef oporbe mora to znati te se i sam uključiti u njihovu zaštitu', rekla je predsjednica Vlade.

Iako je napomenula kako ne želi trošiti svoje vrijeme i snagu na neprekidne Milanovićeve napade, uz opasku kako čelnik SDP-a 's cinizmom, podsmijehom, mržnjom i podvalama govori o stvarima koje ne razumije', prokomentirala je još jednu njegovu tvrdnju.

Šef oporbe prozvao je premijerku da se svim silama nastoji izboriti za pravo da baš ona potpiše pristupni pregovor s EU.

'On ne razumije ono što mi radimo. Osoba s tolikim ambicijama morala bi imati nešto više znanja, više poštovanja prema drugim ljudima i tuđem poslu', odgovorila je Kosor dodajući da će se o tome tko će potpisati ugovore dogovoriti s predsjednikom Ivom Josipovićem