RASPLAMSAVA SE SUKOB

Fižulić Vučićeviću odgovora lavinom tužbi

17.06.2011 u 15:30

Bionic
Reading

Slobodan Vučićević je izrekao cijeli niz neistina i to samo sa jednim ciljem - da opravda neispunjenje ugovornih obaveza, odnosno neisplatu preostalih 6,6 milijuna eura na ime prijenosa udjela u pet društava na području Republike Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, odgovara svom nesuđenom poslovnom partneru Goranko Fižulić

U priopćenju iz Magme tvrdi se kako su oni izvršila sve svoje obaveze temeljem Sporazuma o razumijevanju a Vučićevićev NCA je od preuzetih šest obveza izvršio samo dvije.

'Danas je vidljivo da je NCA od početaka imao prikrivenu zamisao da uplatom samo dijela ugovorene cijene ostvari potpuno ovladavanje svim društvima te je zbog navedenog Magma bila prisiljena raskinuti sporazum te je podnijela pet tužbi Trgovačkom sudu u Zagrebu', ističe su u priopćenju.

Magma je naložila svojim odvjetnicima u Beogradu da protiv NCA i Vučićevića podnesu kaznene prijave radi više kaznenih dijela i to: davanja mita, neovlaštenog odavanja i priopćavanja poslovne tajne te poticanja za nesavjesno poslovanje u kojoj se vlasnik NCA pojavljuje kao podstrekač na kazneno djelo.

Izdan je i nalog, kažu iz Fižulićeve tvrtke, odvjetnicima u Beogradu da se podnese prijava NCA Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja zbog nelojalne konkurencije na tržištu.

U toku je i podnošenje kaznene prijave protiv NCA i vlasnika Državnom odvjetništvu u Zagrebu te prijava Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja

U tužbama koje se vode pred Trgovačkim sudom u Zagrebu Magma traži poništenje sklopljenih ugovora jer, navode, kako za suradnju NCA i Magme ne postoje više ni minimalne pretpostavke.

'Ukoliko Državno odvjetništvo dokaže kriminalnu aktivnost NCA i njegovih društava kćeri, tada će sve radnje koje je NCA poduzeo biti ništetne jer su poduzete u izvršenju kaznenog djela.

Moral i etika društva predstavljaju opću granicu slobode stranaka, u ovom slučaju NCA i Magme, da urede pravne poslove, a NCA je više puta otvoreno priznao svoje špekulativne neprijateljske namjere prema Magmi pa je na taj način stvorio pravnu pretpostavku da Magma zatraži poništenje svih pravnih poslova koji su zaključeni u izvršenju sporazuma', zaključuje se na kraju priopćenja.