MODERNIZACIJA

Ina u benzinske crpke ulaže 200 mil. kuna

10.06.2011 u 15:53

Bionic
Reading

Ina u modernizaciju maloprodajne mreže namjerava ove godine uložiti gotovo 200 milijuna kuna, najavljeno je na današnjoj svečanosti službenog otvaranja nove benzinske postaje Galižana - zapad na Istarskom ipsilonu

'U projekt modernizacije maloprodajne mreže narednih godina planiramo uložiti više stotina milijuna kuna, a samo u 2011. godini gotovo 200 milijuna kuna. Do kraja godine modernizirat ćemo oko 50 benzinskih postaja. Cilj nam je da potrošači prepoznaju Inine benzinske postaje kao ugodna mjesta kupnje. U tom smislu jedan od temelja nove strategije Ine na maloprodajnom tržištu je preuređenje benzinskih postaja, vrhunska ponuda goriva i usluge po najvišim europskim standardima', kazao je danas predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott, predstavljajući Inin projekt modernizacije maloprodajne mreže.

Usporedbe radi, u 2010. godini Inina kapitalna ulaganja iznosila su 52 milijuna kuna, a u 2009. godini 47 milijuna kuna u 2009. godini.

Aldott je dodao kako je trgovina na malo izuzetno važan dio Ine, koji doprinosi ukupnoj uspješnosti kompanije.

'Nakon financijske stabilizacije kompanije i ujedno s dovršenjem kapitalnih ulaganja u istraživanje i proizvodnju i modernizaciju rafinerija, stvorili su se uvjeti za snažnije investicije u maloprodaju. S dodatnim ulaganjima vjerujem da ćemo znatno ojačati i zadržati vodeću Ininu poziciju na domaćem maloprodajnom tržištu', istaknuo je Aldott.

Darko Markotić, Inin izvršni direktor za Trgovinu na malo, kazao je kako su početni koraci u obnovi maloprodajne mreže učinjeni prošle godine rekonstrukcijom benzinskih postaja i ulaganjima u kvalitetu usluga i novi vizualni identitet tzv. Plavi koncept, koji je danas i predstavljen na novoj benzinskoj postaji Galižana - zapad.

'Osim visokokvalitetne ponude novih Class goriva i novog izgleda benzinskih postaja, modernizacija podrazumijeva dodatna unapređenja u smislu visoke razine tehničke opremljenosti benzinskih postaja te unapređenje usluga poput uvođenja bežičnog interneta, proširenje gastro ponude, dodatne ponude u asortiman i još veće uslužnosti zaposlenika', kazao je Markotić.

Ina je do sada u ovoj godini rekonstruirala i obnovila 13 benzinskih postaja, te započela rekonstrukciju još njih šest, kao i tri kapitalne rekonstrukcije benzinskih postaja u Karlovcu, Biograda na moru i Splitu. Inine benzinske postaje Galižana istok i zapad nalaze se na autocesti A9, odnosno Istarskom ipsilonu, na dionici od Pule prema Vodnjanu, oko 2 kilometra od Pule.