NIŠTA OD PREUZIMANJA

Metro: Glasine o prodaji su besmislica

13.03.2009 u 12:17

Bionic
Reading

'Navodi o prodaji Metroa Hrvatske u potpunosti su netočni. Metro nikad nije bio ponuđen na prodaju, ne planiramo masivna otpuštanja' stoji u njihovom priopćenju za javnost

Podsjetimo, Business.hr je danas objavio, a kasnije prenijeli brojni mediji, da će Kaufland formalno postati vlasnik trgovačkog lanca Metro Hrvatska, te da je posao je dogovoren po cijeni od 450 milijuna kuna, što je sve Metro demantirao.

'Navodi o navodnoj prodaji tvrtke Metro Cash & Carry Hrvatska u potpunosti su netočni, kao i sve druge informacije objavljene u navedenom tekstu. Želimo naglasiti da Metro Cash & Carry Hrvatska nikada nije bio ponuđen na prodaju ni jednom trgovačkom lancu, da ne planiramo nikakva masovna otpuštanja i da g. De Wit ne napušta Hrvatsku, tj. ostaje i nadalje na mjestu predsjednika Uprave.' poručili su iz Metroa.

U članku je bilo riječi da je Metro bio ponuđen vlasnicima Bille i austrijskom Sparu, a kako oni nisu iskazali interes, kasnije je ponuđen Agrokoru i Kauflandu.Tako je spomenuto da je Kaufland postavio Metrou uvjet da se prije preuzimanja u Hrvatskoj riješe 500 zaposlenika i 70 ljudi u Upravi. Iz Kauflanda su izvijestili da nisu, niti planiraju kupovinu Metroa, te da su svi navedeni podaci potpuno neutemeljeni.