VATROSLAV SABLIĆ

Bivši šef Diokija na čelu Elka kabela

31.05.2011 u 15:01

Bionic
Reading

Loši prošlogodišnji rezultati rezultirali su smjenom na čelu tvrtke Elka kabeli: bivši šef Diokija Vatroslav Sablić imenovan je predsjednikom uprave, dok dosadašnji čelnik tvrtke Darko Belić nakon isteka pet godina mandata preuzima poziciju člana uprave

Novi čelnik tvrtke Vatroslav Sablić deset godina radio je u Siemensu, a zatim je u kolovozu prošle godine, naslijedivši Roberta Ježića, preuzeo mjesto predsjednika uprave Diokija. Iz Diokija je otišao u ožujku ove godine, što se u poslovnim kuloarima tumačilo kao razilaženje s Robertom Ježićem oko plana restrukturiranja kompanije.

Prošlu je godinu tvrtka Elka kabeli zaključila s gubitkom od 32,4 milijuna kuna, što su tumačili krizom, odnosno padom investicija i odustajanjem od velikih infrastrukturnih projekata za kakve je Elka vezana svojim proizvodima.

No sada se iz kompanije hvale da rezultati poslovanja za razdoblje od siječnja do travnja 2011. godine pokazuju da je nastupio pozitivan trend te da bilježe značajan rast prihoda od prodaje. Iako formalno nije među suvlasnicima, predsjednik nadzornog odbora Elke je Franjo Gregurić, predsjednik vlade iz Tuđmanovog vremena.