POSAO OD 30 MIL. EURA

Digitel prodao City Ex fondu Bancroft

23.05.2011 u 10:11

Bionic
Reading

City Ex nije više u vlasništvu Digitel komunikacija: marketinška agencija koja je 2008. godine preuzela većinski paket u kompaniji za kurirske usluge prodala je svoj udio private equity fondu Bancroft

Bancroft je od Digitela kupio 52,7 posto dionica, a svoje je udjele prodalo i ostalih devetero suvlasnika, među kojima su bivši većinski vlasnik City Exa Boris Vidić, Sandi Šola, predsjednik uprave Karlovačke banke i Damir Gojanović, predsjednik hokejaškog kluba Medveščak.

Iz Digitela nisu izvijestili o vrijednosti transakcije, no prema procjeni Jutarnjeg lista, vlasnici City Exa su od Bancrofta, američkog private equity fonda koji ulaže u europske tranzicijske zemlje, dobili 30 milijuna eura.

'Ulaganje u City Ex bilo je za Digitel komunikacije uspješan poslovni potez kojim smo iznimno zadovoljni. Kao suvlasnici smo zajedno s drugim vlasnicima pridonijeli razvoju tvrtke koja spremna i s potencijalom daljnjeg rasta dočekuje proces liberalizacije poštanskog tržišta u Hrvatskoj', izjavio je predsjednik uprave Digitel komunikacija Aljoša Roksandić

City Ex je prije petnaest godina pokrenuo zagrebački poduzetnik Boris Vidić, tvrtka je danas lider na tržištu poštanskih usluga s dodanom vrijednošću, sa 36 poslovnica u 30 gradova širom Hrvatske. Zapošljava više od 1000 ljudi, a godišnje isporuči više od milijun paketa i 60 milijuna dokumenata.