PREBACIVANJE ODGOVORNOSTI

Zbog neostvarenih planova, radniku prijeti otkaz?

19.05.2011 u 14:27

Bionic
Reading

Sindikat Istre i Kvarnera stao je u obranu svog sindikalnog povjerenika u pulskom Vodovodu te, kao izraz nezadovoljstva postupkom neutemeljenog i nezakonitog izvanrednog otkazivanja ugovora o radu Stanku Raduloviću, najavljuju prosvjed početkom tjedna

Kako kažu u SIK-u, razlog najavljenog izvanrednog otkaza Stanku Raduloviću, zaposlenom na poslovima referenta plana i analize, obrazložen je nalazom naručenog revizijskog izvješća, a odnosi se na navodnu odgovornost radnika u vezi izrade plana.

'S obzirom na činjenicu da je riječ o dokumentu koji je na prijedlog direktora usvojio Nadzorni odbor, kao i na neke prethodne poteze direktora usmjerene protiv našeg povjerenika, kao što su ukidanje stimulacije, usmeni zahtjev za nezakonitim postupanjem, opomena za neizvršavanje poslova, u SIK-u zaključujemo da je izvanredno otkazivanje ugovora o radu zbog navedenog razloga zapravo eklatantan primjer prebacivanja vlastite odgovornosti uprave i Nadzornog odbora te 'finale' sofisticiranog podmetanja sindikalnom povjereniku Sindikata Istre i Kvarnera', kaže predsjednik SIK-a Bruno Bulić

U SIK-u smatraju da se žrtvovanjem i ugrožavanjem egzistencije njihova predstavnika pokušava ugroziti sindikalno djelovanje u Društvu. Ujedno, sindikalnoj sceni i aktivistima se, smatra Bulić, pokušava prenijeti zastrašujuća poruka o opasnostima koje donosi sindikalni aktivizam.

U SIK-u ističu da je, za radnika navodno inkriminirajući, plan upravo na prijedlog direktora Darka Višnjića usvojio Nadzorni odbor Vodovoda Pula te da su stoga uputili zahtjev predstavniku radnika u Nadzornom odboru da zatraži hitno sazivanje sjednice Nadzornog odbora, o čemu su obaviješteni svi članovi Nadzornog odbora, Radničkog vijeća i Gradonačelnik Pule kao predstavnik većinskog vlasnika Vodovoda.

Javni prosvjed, na kojem očekuju da će im se pridružiti i kolege iz Samostalnog sindikata radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima, organiziraju ispred upravne zgrade Vodovoda Pula d.o.o., 23. svibnja u devet sati.