POVEĆANJE KAPACITETA

Cromaris povećao prodaju za 70 posto

17.05.2011 u 15:13

Bionic
Reading

Tvrtka za marikulturu Cromaris u prva je četiri mjeseca ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje ostvarila rast prodaje od 70 posto, priopćeno je danas iz Cromarisa

Povećanje prodaje rezultat je ulaganja u povećanje kapaciteta i modernizaciju proizvodnje te obrazovanje zaposlenih, kaže se u priopćenju.

Ističe se da Cromaris više od 60 posto proizvodnje plasira na izvozna tržišta, što predstavlja rast od 260 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

U priopćenju se podsjeća da je početkom godine u Cromarisu dovršena dokapitalizacija vrijedna više od 155 milijuna kuna s ciljem ulaganja u proizvodnju i tehnologiju prerade ribe i povećanje proizvodnje na 5.000 tona godišnje.

Kako bi se ostvario rast količina, početkom godine s radom je počeo suvremeni sustav automatskog hranjenja ribe u dva uzgajališta, a započeti investicijski ciklus obuhvatit će i ulaganje u pogon za predrast ribe koji će skratiti sadašnji proizvodni ciklus uz ujednačavanje kvalitete proizvedene ribe.

Planira se i ulaganje u izgradnju pogona za preradu ribe i distribucijski centar, kaže se u priopćenju.

Cromaris je tvrtka u sastavu Adris grupe, a bavi se uzgojem, prodajom i preradom ribe. Osim svježe ribe, Cromaris svojim kupcima nudi svježe očišćenu ribu, dimljene filete brancina i orade te marinirane filete brancina i orade.