PULJIĆ OTKRILA:

'Agrokor je u Slavoniju uložio tri milijarde kuna'

16.05.2011 u 15:16

Bionic
Reading

Osiromašena i zapuštena Slavonija ima potencijal postati najbogatija hrvatska regija, ali samo uz efikasnu i visokoproduktivnu poljoprivredu, kaže izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić

Na svjetskim tržištima raste važnost primarnih poljoprivrednih sirovina i hrane. Slavonija tu ima velike mogućnosti, ali su potrebna značajna ulaganja.

Od 2005. godine, otkako je snažnije ušao u slavonske tvrtke, Agrokor je, prema riječima Puljić, uložio tri milijarde kuna

'Kad smo došli, zatekli smo pustoš. Investirali smo u naprednu tehnologiju i tada smo trebali pronaći stručnu radnu snagu. U tome nam je pomogla i recesija, jer su sada, što prije nije bio slučaj, visokoobrazovani ljudi spremni napustiti Zagreb i otići živjeti u druge regije', rekla je Puljić u ponedjeljak na panel diskusiji 'Kako podići konkurentnost županija u Hrvatskoj?' u organizaciji Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

Kada nije mogao naći domaće stručnjake, Agrokor je kupovao visokoobrazovanu radnu snagu u inozemstvu. Tako se Puljić pohvalila da imaju vrhunskog konzultanta za svinjogojstvo iz Danske, a genetiku im vode stručnjaci iz Engleske.