PONOSAN I TRANSPARENTAN

Tedeschi u Atlanticu zarađuje 233.000 kn bruto mjesečno

12.05.2011 u 10:15

Bionic
Reading

Emil Tedeschi, većinski vlasnik i predsjednik uprave Atlantic grupe u prošloj je godini od plaća i naknade iz nadzornog odbora zaradio 2,1 milijun kuna bruto i isplaćen mu je bonus od 700.829 kuna bruto, što ukupno iznosi 2,8 milijuna kuna bruto, pronašli smo u financijskom izvješću njegove kompanije objavljenom na Burzi. Mjesečno je Tedeschi zarađivao 233.223 kuna bruto, što bi značilo da je od rada u svojoj kompaniji ugrubo zarađivao oko 116.000 kuna neto

Tedeschijev dionički paket od 1,2 milijarde kuna

Zbog lošijih poslovnih rezultata, cijena dionica Atlantica oslabila je u zadnjih mjesec dana s razine od oko 800 kuna na 735 kuna, pa se tržišna vrijednost većinskog udjela Emila Tedeschija, vlasnika 1.673.819 dionica, spustila se na 1,23 milijarde kuna. 

No nije u plaći i bonusu sve, ima nešto i u dividendi. Atlantic grupa u prošloj godini isplaćivala je osam i pol kuna po dionici, pa je Emil Tedeschi na ime dividende zaradio još 11 milijuna kuna. Transparentno Atlanticovo godišnje izvješće otkriva i naknade članovima uprave, najviše je zaradio Neven Vranković -2,9 milijuna kuna, slijede Mladen Veber i Zoran Stanković kojima je isplaćeno svakome po 2,4 milijuna kuna, a po manje od dva milijuna kuna godišnje primili su Zvonimir Brekalo, Srećko Nakić, Marko Smetiško i Tomislav Matusinović. Sve su njihove godišnje plaće izražene u bruto iznosu i obuhvaćaju i dio bonusa, jer se članovima uprave godišnja nagrada isplaćuje pola kroz dionice, a pola u novcu, a predsjedniku uprave ujedno i najvećem dioničaru samo u gotovini. Članovima uprave u 2010. isplaćeno je ukupno za naknade 16,9 milijuna kuna bruto.

Koje su još pogodnosti Tedeschijevih najboljih menadžera? Tvrtka vodećim ljudima plaća policu životnog osiguranja s godišnjom premijom od 2.200 eura, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, dobrovoljno zdravstveno osiguranje uz godišnju premiju od 7.500 kuna po osobi. Imaju pravo koristiti službeni automobil i nadoknađuju im se svi troškovi koje članovi uprave imaju u obavljanju svoje funkcije.

Pobrojane su i naknade članovima nadzornog odbora Atlantic grupe, ukupno im je isplaćeno 1,3 milijuna kuna bruto, od čega su najviše dobili predsjednik NO Zdenko Adrović i potpredsjednica Lada Tedeschi Fiorio (382.000 kuna, odnosno 320.000 kuna), a po oko 100.000 kuna bruto Siniša Petrović, Željko Perić i Aleksandar Pekeč